Selvom jeg har valgt et meget enkelt fyld til denne tærte, så smager den stadig fantastisk med den sunde og kerneholdige bund. Brug de ingredienser der er ved hånden.
Bund:
100 g fuldkorns ølandshvede
50 g sigtet ølandshvede
100 g blandet hirse, hørfrø og sesamfrø
Ca 30 g olivenolie
1 tsk salt
1 æg
En smule vand
Fyld
2 mellemstore løg skåret i tynde ringe
10 cherrytomater
Timian og oregano
4 - 5 æg
Ca 3 dl mælk
2 ansjosfiletter
Ca 30 g revet ost
Havsalt og kværnet peber
Lidt frisk timian.
Start med at tænde op i ovnen ca 1 time før retten skal ind. Ovnen skal være brændt ren for sod i toppen og det sker ført når ovnen er ved at være godt varmet op og flammerne har bølget hen over toppen et stykke tid. Når ilden er brændt til gløder, sættes lågen for ovnen for at holde på varmen.
Mens ilden brænder ned kan man forberede dejen - det tager ikke lang tid. Bland mel, salt og kerner og tilsæt olivenolie, men gem lidt til ægget er slået i. På den måde kan man bedst fornemme konsistensen. Massen må gerne være smuldrende, men skal være fast/våd nok til at man kan tage en håndfuld, knytte hånden og se om dejen holder sig sammen af sig selv når man åbner hånden igen.
Hæld nu smulderdejen ud i en tærteform der forinden er smurt med lidt olivenolie. Fordel smulderdejen jævnt i formen og tryk den nu fast sammen med fingrene. Sørg for også at trykke dejen op langs siderne.
Forbered nu fyldet. Klem tomaterne let med hånden så de lige giver sig lidt - men sørg for ikke at mose dem helt ud. Læg dem i en skål og tilsæt lidt havsalt og frisk timian og rosemarin.
Skær løgene i tynde ringe, eller hak dem fint.
Slå æggene ud og pisk dem let. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hvis man ønsker et stivere fyld kan man piske æggehviderne seperat og vende dem forsigtigt i massen.
Tag det hele med ud til ovnen. Start med at frittere tomaterne på en pande med lidt olie inde i ovnen mens flammerne stadig brænder (eller fyr op under gløderne igen). Undgå at røre for meget i tomaterne - de skal bare stå til de begynder at blive runkne og revne. Tag tomaterne af og sauter løgringene. Tag nu panden ud af ovnen og fjern også gløderne.
Nu kan tærtebunden sættes ind og forbages inden fyldet hældes på. Bunden forbages ca 5 min med lukket låge. Fyldet hældes nu på og tærten skal herefter bage videre ca 15 min. Undgå at åbne for ofte for lågen mens tærten bager. Lyt og duft i stedet til ovnen. Man kan høre når retten begynder at simre og når det begynder at dufte, er retten tæt på at være færdig.
Server evt. tærten med en salat. (Jeg nåede det ikke denne gang)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar