I retten brugte jeg solbær og hyben, men brug det der er tilgængeligt i haven for at tilføje lidt sødme og kant.
Ingredienser
1 krondyrkølle eller lignende skåret i tern
100 g bacon skåret i grove tern
1 stort rødløg
2-3 fed hvidløg
2 stænger bladselleri
2-3 gulerødder
1 lille squash (gerne 'ufo')
1 håndfuld modne solbær
1 lille håndfuld hyben
2-3 dl rødvin
4-5 enebær
1/4 l piskefløde
2 laurbærblade
1 håndfuld frisk rosemarin og timian.
Evt font
Fremgangsmåde
Start med at tænde op i stenovnen og hold bålet i fuld gang indtil loftet er brændt fri for sod. Gløderne samles på midten og en rist lægges over gløderne på 2 ildfaste sten. Denne opstilling bruges så længe retten tilberedes. Når det er tid til at lade retten simre kan gryden stilles på den varme bund i stenovnen og simre mens ovnen bruger den opsugede varme.
Start med at svitse løg og hvidløg. Tilsæt kødet og lad det brune. Her kan man tilføje en håndfuld træflis af æbletræ til gløderne, hvis man ønsker at tilføje en smule røg til smagen.
Tilsæt de øvrige grøntsager, solbær og hyben. Efter et par minutter tilsættes krydderurter og rødvinen hældes over retten, som skal have lov at simre mens alkoholen koger ud. Tilsæt nu en passende mængde font eller vand så retten kan koge lidt ind mens den simrer.
Gløderne fjernes og retten får nu lov
at småsimre lidt. Jeg må indrømme at jeg ikke ved om vildtkød bliver mere mørt at at blive tilberedt langsomt over flere timer - men jeg ville mene det er et forsøg værd.
Retten kan serves med fx røde ris eller kartoffelmos.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar