Risotto skal egentlig laves med risottoris, men jeg har valgt at lave det med røde ris og hirse for at give retten en anden konsistens. Jeg havde også overvejet at bruge speltkerner og hirse sammen - mulighederne er uanede.
3 fed hvidløg
1 rødløg
125 g hirse
175 g røde ris
2 dl hvidvin
Fiskefont/ bouillon
1/2 blomkålshoved skåret i små buketter
2 ansjoler
Salt/peber
1/2 squash
Revet parmesan
Et lille bundt persille
Start med at tænde op i stenovnen ca 1 time før retten skal tilberedes. Bålet skal brænde så længe at stenovnen ikke længere har sod i loftet og der skal være en god del gløder som kan bruges den næste times tid under tilberedningen. Læg to ildfaste sten på hver side af gløderne og læg en rist over, som vist herunder.
Start med at svitse løg og hvidløg på panden og tilsæt blomkål og squash og lad det sautere et øjeblik. Tilsæt de hakkede ansjolfiletter og lidt efter hvidvin som skal have lov at koge op inden man tilsætter font eller vand.
Lad retten simre i stenovnen ca 20 min med lågen lukket. Man skal røre jævnligt i retten så den ikke brænder på og tilsætte vand eller font efter behov, når risene har suget væsken til sig.
Når risene er ved at være møre tilsættes revet parmesan og persille og retten smages til med fx fiskekrydderi, salt og peber.
Selvom listen af ingredienser er enkel, så får retten en dyb og intens smag - men man skal nøje afstemme parmesan og bouillon/fiskekrydderi. Kød er bestemt ikke nødvendig i denne ret for at give smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar