fredag den 17. maj 2013

Stenovnsbagt æggekage


Stenovnen er perfekt til at bage æggekage, som hurtigt får en flot overflade i nærheden af ilden - ikke noget med at prikke i dejen mens man venter på at kogepladen skal gøre jobbet.

I denne æggekage er brugt følgende (baseret på hvad jeg lige havde ved hånden) :

10 cherrytomater
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 håndfuld rocula salat
1 skive hård fetaost (100 g?)
6 æg
2 store spsk græsk youghurt
salt / peber
Purløg til strøelse.

Fremgangsmåden for at blande en æggekage er jo lige ud af landevejen - men forberedelsen er måske værd at nævne.  Når man nu HAR gang i bålet, kan man lige så godt svitse grøntsagerne på en pande ved siden af ilden. Bålet har først opvarmet ovngulvet grundigt og samtidigt haft så mange flammer at stenovnens loft er blevet brændt godt af og fjernet den sorte sod, der altid sætter sig deroppe.



Herefter hældes æggemassen over og man lukker ovndøren på klem ca 5 min. hvorefter det er en god ide at se til æggekagen og evt. vende panden så den anden side vender ind mod gløderne.



Det færdige resultat bliver smukt og gyldent. Den bør selvfølgelig suppleres med hjemmebagt rugbrød og en mørk ale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar